Çift yangın kapıları, koridorlarda ve cesim odalara antrelerde bulunanlar kadar elan geniş açıklıkları kapatmak karınin kullanılabilen dü kapı kanadından oluşur. Bu kapılar, elan geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer peylemek üzere tasarlanmıştır ve keresteden, çelikten veya bu malzemelerin bir kombinasyonundan örgülabilir. Ekseri 30 ila 120 dakika beyninde değişen çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; bitirme sayısı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:
Dairesel yangın merdiveni, ekseriya silindirik yahut dairesel bir korunum içre mevcut spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni çoğunlukla sınırlı dış alana ehil veya bediiyat üzüntüların önemli başüstüneğu binalarda kullanılmaktadır.
Her yangın merdiveninin her dü yanında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.
Yangın Bapsı Kolu aşağı doğruca itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı Panik şube yapısında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç mahsus bu aparat az çok işlevsel ve mükemmellik olmalıdır.
Yangın evgin durumu sırasında güç ve orospu emniyetliğini katkısızlamadaki etkinliklerini en üst Yangın Kapısı Fiyatları düzeye çıkarmak muhtevain yangın kapılarının namuslu şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.
Bu sebeple bina içre rastgele bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde bulunan özel üretim baplar, çatı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden kocaoğlanrmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının güvenli alana intikalini önler. Daha detaylı ele alındığında yangın bapsı özellikleri ortada;
Hiç küşüm yok ki yangın felaketi, sene süresince yaşama kaybına münasebet olan en cesim etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kısaltarak bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem bile dünyalık kaybına illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile erdemli dokumada olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında güç ve orospu kaybı enseış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın merdiveni yönetmeliği tembihnca merdivenlerin uygulayım ve sair özellikleriyle müşterek konumlandırılması müstelzim bölgeler ortaya konmuştur.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedi hatır çabucak insanoğluın binayı güvenle bırakma etmesini esenlar. Başkaca bina içinde oluşan kötü ve sıcaklığın dışarıya geçmesine güçlük olur.
Yangın kapısının etkinliğini vikaye etmek ve çatı sakinlerinin eminğini peylemek üzere, denetimler sırasında herhangi bir ayıp bulunması halinde derhal tamir yahut bileğmeseletirme gestaltlmalıdır.
Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta tuzaküminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü husus ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.